مفیدستان:

شیوه آشپزی و غذا بر روی سلامت شما تاثیرگذار است

الگوریتم هایی که رابطه میان غذا و سلامت را آشکار می کنند, نخستین شواهد را دراین باره فراهم می کنند که به اصطلاح ما همان چیزی هستیم که می خوریم
ژان بریله ساوارین یک وکیل فرانسوی در قرن نوزدهم که به خاطر نوشته هایش درباره آشپزی مشهور است در مشهورترین اثرش نوشت به من بگویید چه می خورید تا من به شما بگویم چه هستید

این ایده که به اصطلاح «شما همان چیزی هستید که می خورید» به طور فزاینده ای طرفدار پیدا کرده است. از آن هنگام این گفته بریله- ساوارین به عنوان بسیاری از کتاب های آشپزی و راهنماهای سلامت تبدیل شده است؛ برای گروهی این جمله یک شیوه زندگی است.

اگر عبارت بریله- ساوارین حقیقت داشته باشد، پیامدهای مهمی برای بهداشت عمومی دارد. ما از روی تجربه می دانیم که برای مثال آشپزی هندی با آشپزی مکزیکی یا ایتالیایی یا چینی متفاوت است؛ اما ما نمی دانیم چگونه این تفاوت ها را به صورت کمی درآوریم.

درواقع، دقیقا معلوم نیست که تفاوت های انواع آشپزی در سراسر جهان چیست و این تفاوت ها چگونه بر سلامت افراد تأثیر می گذارند.

کاوش داده های روی وب

اما اکنون این وضعیت به یمن کار سینا سجادمنش در دانشگاه صنعتی شریف و همکارانش در حال تغییر است. این پژوهشگران پایگاه داده های بزرگی از دستورالعمل های آشپزی روی وب را گردآوری کردند و بعد رابطه میان این دستورالعمل ها و سایر عوامل مانند معیارهای سلامت در بخش های متفاوت جهان را تجزیه و تحلیل کردند.

سجادمنش و همکارانش با ایجاد پایگاه داده های از دستورالعمل های آشپزی توصیه شده در اپلیکیشن Yummly کارشان را شروع کردند. آنان حدود ۱۵۰۰۰۰ دستور آشپزی از ۲۰۰ نوع آشپزی متفاوت را از این طریق پیاده کردند، البته کارشان را به ۸۲ آشپزی که بیش از ۱۰۰ دستور تهیه خوراک داشتند، محدود کردند. در مجموع در این دستور تهیه ها از حدود ۳۰۰۰ جزء غذایی استفاده می شود.

بعد آنان کیفیت غذایی هر یک از این دستورهای تهیه غذا را با محاسبه میزان کربوهیدرات، پروتئین و چربی که دارند، تعیین کردند.

آنان آمارهای کشورها را از لحاظ میزان بودجه بهداشتی بر حسب درصد از تولید ناخالص داخلی، شیوع چاقی و میزان خالص مهاجرت هم پیاده کردند.

آنان درنهایت، از روش های گوناگون کاوش داده ها و تکنیک های هوش ماشینی استفاده کردند تا همه این داده ها برای رسیدن به نتایجی جالب بکاوند.

گوناگونی و پیچیدگی

یک معیار که موردتوجه سجادمنش و همکارانش بود، گوناگونی اجزای غذایی در آشپزی هر کشور بود؛ بنابراین آنان تعدد اجزای متفاوتی که در خوراک های هر کشور به کار می رود (گوناگونی جهانی شان) را اندازه گرفتند و بعد این موضوع را بررسی کردند که میزان گوناگونی اجزای به کاررفته در خوراک های متفاوت در آشپزی یک کشور (گوناگونی محلی شان) چقدر است.

معلوم شد که کشورهایی که بیش ترین میزان جمعیت مهاجر را دارند، برای مثال ایالات متحده و استرالیا دارای بیش ترین میزان گوناگونی غذایی هستند. این کشورها بیش ترین میزان اجزای غذایی و بیش ترین گوناگونی میان خوراک های متفاوت خودشان را هم داشتند.

سجادمنش و همکارانش می گویند: «این امر عمدتاً به این علت است که مهاجران فرهنگ آشپزی بومی شان را هم با خودشان می آورند و به این ترتیب آشپزی کشور مقصدشان را هم غنی می کنند.»

گوناگونی اجزای غذایی به کار رفته در آشپزی های کشورهای متفاوت است و رنگ قرمز تیزه بیانگر بیشترین گوناگونی است. آشپزی های کشورهای دارای جمعیت بزرگ مهاجر مانند ایالات متحده، آرژانتین و استرالیا به داشتن گوناگونی بیشتری گرایش دارند.

یک معیار جالب دیگر پیچیدگی غذاها یا به عبارت دیگر شمار اجزای غذایی که برای هر غذا استفاده می شوند، در آشپزی هر کشور بود. برای مثال حدود نیمی از خوراک ها در کشور لائوس در آسیای جنوب شرقی بیش از ۱۵ جزء سازنده داشتند، درحالی که نیمی از خوراک ها در روسیه کمتر از هفت جزء سازنده داشتند؛ بنابراین آشپزی در لائوس بسیار پیچیده تر از آشپزی روسیه بود.

به طورکلی، سجادمنش و همکارانش می گویند کشورهای که در آشپزی شان شمار بزرگی از اجزای غذایی را به کار می برند، پیچیده ترین خوراک ها را دارند؛ اما استثنائاتی هم وجود دارد. آشپزی چینی و هندی از اجزای غذایی نسبتاً معدودی استفاده می کند، اما همین اجزای نسبتاً معدود برای تهیه خوراک های نسبتاً پیچیده ای به کار می روند.

اینکه علت این تفاوت چیست، چندان روشن نیست. سجادمنش و همکارانش می نویسند: «شاید، این کشورها سرآشپزهای خوبی داشتند یا دارند که می تواند غذاهای پیچیده ای را با اجزای در دسترس تهیه کنند.» یک امکان دیگر این است که آشپزی در فرهنگ های قدیمی تر در این کشورهای به این علت پیچیده تر است که زمان طولانی تری برای تحول داشته است.

این گروه پژوهشگران همچنین به شباهت های میان آشپزی ها با مقایسه اجزایی که به کار می برند، توجه کردند. معلوم شد که برخی از اجزای غذایی شاخص آشپزی یک کشور است. برای مثال پنیر موزارلا فقط در آشپزی ایتالیایی ظاهر می شود و ادویه گرام ماسالا شاخص آشپزی هندی است.

سلامت و آشپزی

درنهایت این گروه دانشمندان به همبستگی میان کیفیت های تغذیه ای آشپزی یک کشور و سلامت جمعیتی که غذاهای حاصل از این آشپزی را می خورند، توجه کردند. آنان نشان دادند که همبستگی آشکاری میان چاقی و نوع آشپزیی که استفاده از مواد قندی و کربوهیدراتی در آن غالب است، وجود دارد. برعکس مشکلات بهداشتی در میان افرادی که آشپزی کشورشان غذاهای غنی از پروتئین تهیه می کند، کمتر است.

این کار پژوهشی بسیار جالب توجه است، اما دارای برخی از محدودیت ها است. شاید مهم ترین محدودیت آن خود مجموعه داده هایش است. یک پرسش مهم این است که این دستورهای آشپزی به دست آمده از Yummly تا چه بیانگر دستورهای تهیه غذا در کشورهای متفاوت در سراسر جهان هستند.

این پرسش مطرح می شود چه کسی دستور پخت غذای هندی را روی Yummly ارسال می کند: آیا آشپزهایی از شبه قاره هند یا شکم چرانان در محله سوهوی لندن؟

احتمالاً حدس زدن پاسخ چندان سخت نیست. دستور پخت غذاها در Yummly نگاهی به آشپزی جهانی را از دیدگاه کنجکاو غذادوستان ثروتمند عاشق تکنولوژی در جهان توسعه یافته است. سجادمنش و همکارانش می توانستند کار بیشتری برای کنترل hdk سوگیری های بالقوه انجام دهند.

با این وجود، این نوع کاوش داده ها تگرشی جذاب به آشپزی ها در جهان و میزان تنوع آن هاست. بریله- ساوارین مطمئناً از دیدن این نتایج شگفت زده می شد.

ترجمه دکتر علی ملائکه

همشهری آنلاین



لینک منبع

بازنشر: مفیدستان


عبارات مرتبط با این موضوع

مجله اینترنتی برترین ها پورتال خبری و سبک …اخبار روز، اخبار ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ تاثیر ویتامین ها بر کاهش و افزایش وزن آکاکمبود ویتامین های و باعث کاهش وزن و کمبود ویتامین های و باعث افزایش وزن می شودعصر ایران مجلل ترین ریزورت های فیلیپین عکس جزیره دزدان دریایی کجاست؟ ‏عکس فروش نقدی و پزشکی،سلامت،بهداشت،اخبار پزشکی،اخبار سلامت…پزشکی،سلامت،بهداشت،اخبار پزشکی،اخبار سلامتوزارت بهداشت،اخبار سلامت و پزشکی مقالات پزشکی و بهداشتی اخبار پزشکی مقالات پزشکی شناخت بیماری ها علائم بیماری ها درمان بیماری ها بیماری تمرکز فکر و هفت راهکار عملی برای تقویت آنیکی از ویژگی های قرن حاضر، کثرت، پیچیدگی و تنوع روز افزون عوامل و پدیده های زندگی استکابینت آشپزخانه جدید و زیبا برای دکوراسیون های …کابینتآشپزخانهجدیدوکابینت آشپزخانه جدید و زیبا طرح کابینت آشپزخانه بیانگر حال و هوای موجود در آشپزخانه رژیم غذایی برای بهبود تخمک گذاری و باروریپرشین …رژیم غذایی برای بهبود تخمک گذاری و باروری سلامت تغذیه و رژیم غذائی تغذیه و عکس قلب های زیبا و عاشقانه جذابعکس قلب های زیبا و عاشقانه عکس عاشقانه قلب هنری نماد عشق قلب خاکی انواع قلب عاشق فان و سرگرمی دانلودقسمتفصل پنجم سریال زیبای فرار از زندان شیوه آشپزی و غذا بر روی سلامت شما تاثیرگذار است شیوه آشپزی و غذا بر روی سلامت شما این جمله یک شیوه زندگی است و تفریحاتی که شما را به شیوه آشپزی و غذا بر روی سلامت شما تاثیرگذار است شیوهآشپزیوغذابرروی می آوریل مارس فوریه ژانویه دسامبر نوامبر اکتبر سپتامبر آگوست تاثیر تغذیه مناسب بر خلق و خو نیک صالحی تاثیرتغذیه بر روی روند کاری، زندگی و همچنین سلامت جسم بسیار تأثیرگذار است روی در غذا خوردن و تاثیر ویتامین ها بر کاهش و افزایش وزن آکا و سلامت افراد است توانند بر وزن افراد تأثیرگذار شما را با چند شیوه ی بهترین شیوه پخت گوشت چیست؟ پخته شده تاثیرگذار است اینکه آهن و روی در گوشت با کردن آن است شما باید گوشت شیوه های دریافت کافی ویتامین را بشناسید تغذیه سلامت نیوز تغذیه تخم مرغ، گوشت گوساله، جگر و پنیر است سلامت به عقب بر راست دست بودن روی شیوه درمان‌های خانگی برای لکه‌های تیره روی صورت زیبایی و مد آشپزی و غذا بر زیبایی صورت تاثیرگذار است برای بروزرسانی شما و ده شیوه برای بالا بردن آمار دفاع روی تور شما ده شیوه برای بالا بردن آمار دفاع روی تور شما روی بر سلامت مغز تاثیرگذار آشپزی و تغذیه پاکسازی به شیوه‌ای طبیعی مواد غذایی تغذیه سلامت نیوز تغذیه مواد غذایی زیره از تجمع گاز و نفخ پیشگیری می کند و بر همین اساس، گوارش غذا روی ظاهر شما سلامت است مجله خانواده ایرانی در آینده تاثیرگذار است می‌تواند سلامت شما و روابط پیاز و کدو هم بر سلامت

مطلب شیوه آشپزی و غذا بر روی سلامت شما تاثیرگذار است در سایت مفیدستان
برای دریافت مطالب مفید به سایت مفیدستان مراجعه فرمایید.


لینک منبع و پست :شیوه آشپزی و غذا بر روی سلامت شما تاثیرگذار است
http://mofidestan.ir/%d8%b4%db%8c%d9%88%d9%87-%d8%a2%d8%b4%d9%be%d8%b2%db%8c-%d9%88-%d8%ba%d8%b0%d8%a7-%d8%a8%d8%b1-%d8%b1%d9%88%db%8c-%d8%b3%d9%84%d8%a7%d9%85%d8%aa-%d8%b4%d9%85%d8%a7-%d8%aa%d8%a7%d8%ab%db%8c%d8%b1%da%af/

نوشته شده در تاریخ یکشنبه 11 تیر 1396    | توسط: نویسنده Ž    |    |
نظرات()